Stenli Krenke (©AFP)
Stenli Krenke (©AFP)

Pobuna u NFL raju: Gazda Remsa neće više da plaća takse za preseljenje u Los Anđeles

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 14:51

Sen Krenke navodno je već dao 1.000.000.000 na ime pravnih troškova

Spolja NFL izgleda raj, ali za gazdu LA Remsa, Sten Krenke, ujedno i vlasnika Denver Nagetsa (NBA) i FK Arsenal, postao je pakao poslednjih godina, i to samo zbog preseljenja tima iz Sent Luisa u Los Anđeles. Kako navodi ESPN, na zajedničkom sastanku obavestio je vlasnike svih franšiza da više nema nameru da uplaćuje pravne takse koje se odnose na preseljenje, što je razbesnelo ogromnu većinu prisutnih u prostoriji.

Zaplet je počeo 2016. od kada su ovi računi počeli da se gomilaju, pošto je NFL izgubio više tužbi od Regionalnog kongresnog i sportskog kompleksa Sent Luisa, koji je pokrenuo sudski proces protiv bivših sugrađana i drugih timova, navodeći da su Remsi prekršili smernice za preseljenje.

Izabrane vesti

Svi timovi su se uključili u slučaj, što je rezultiralo pravnim taksama. Prema delu sporazuma koji je Krenke potpisao sa ostalim gazdama, obavezao se da će da pokrije sve naknade. Ali sada je pokušao da se izvuče iz plaćanja, što je naljutilo kolege, pa je zamoljen da napusti prostoriju kako bi drugi vlasnici mogli otvoreno da govore o svojim stavovima.

Jedini koji je stao na Krenkeovu stranu bio je Džeri Džons, gazda Dalas Kaubojsa. Rekao je da je vlasnik Remsa učinio mnogo za NFL i pohvalio ga za izgradnju stadiona u Los Anđelesu vrednog 6.000.000.000 dolara. Mark Dejvis (Rejders), Robert Kraft (Petriots) i Džon Mara (Džajants) uzvratili su pretnjom da će odustati od obećanja plaćanja honorara. Od njih trojice, Mara je bio najglasniji, rekavši da vlasnici timova ne bi odobrili preseljenje da Krenke nije pristao da pokrije sve pravne troškove.

Generalni savetnik NFL-a Džef Peš je ostale upoznao sa pokušajem vlasnika Remsa da se nagodi, ali bezuspešno. Džons je rekao da je Krenke na ime pravnih troškova već platio preko 1.000.000.000 dolara. Peš pak nije želeo da oktrije tačnu sumu, ali je dodao da je vlasnik Remsa platio više nego što je neto bogatstvo vlasnika pojedinih franšiza.

Kada je gazda Indijanapolis Koltsa Džim Arsi predložio Krenkeu da se vrati u sobu kako bi odgovarao na pitanja, Džons je odgovorio da vlasnik LA Remsa ne bi trebalo da govori bez prisustva advokata, navodeći da bi mogao da tuži ligu zbog nastalih problema.

I NFL i Ramsi odbili su komentar za ESPN, dok se očekuje da suđenje pred nadležnim organima između tima iz LA i Sportskog kompleksa Sent Luis krene u januaru.


tagovi

NFLLos Anđeles Rems

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara